torsdag den 21. april 2011

Templer, toej og tigere - Bangkok har alt!

Det virker som om at turister enten hader eller elsker Bangkok (der findes ingen gylden middelvej), og jeg EEELSKER Bangkok! Som overskriften siger, saa har byen ALT mellem himmel og jord. Vi valgte at udforske lidt af hvert...
Paa opfordring fra kusine Agnete valgte vi at bosaette os i 'backpacker'-kvarteret naer den famoese 'Khao San Road', som byder paa alt fra barer, butikker, restauranter til tatoveringer og 'Ping-pong show' (det sidstnaevnte valgte vi at undgaa - for saa vidt vi er oplyst har det intet med ping-pong sport at goere...).

Camilla paa 'Khao San Road'
Mmm... Majskolber! Man kan faa alt paa 'Khao San'
Ogsaa Mc Donalds - til stor glaede for Camilla
De foerste par dage stod paa kultiveret sightseeing rundt i byen. Her besoegte vi 'Grand Palace', 'Wat Pho', Wat Arun', 'China Town' og den store staaende Buddha (kender ikke navnet paa denne).
'Grand Palace' var virkelig flot med med masser af guld og glimmer for at hylde kongen (det goer de meget ud af her i Thailand). Palads-omraadet var kaempe stort (over 100 bygninger) - de foerste bygninger her blev bygget i 1782, men er virkelig flot bevaret og restureret. Det er ogsaa her man finder den store 'Emerald Buddha', som er lavet i jade-sten og iklaedt toej alt efter vejret (varmt, koldt eller regntid). Camilla og jeg var bestemt IKKE klaedt paa til vejret; det var 40 grader varmt og vi havde lange bukser og t-shirts paa for at vaere anstaendigt klaedt - det var virkelig varmt, men noedvendigt for at komme ind!


'Grand Palace'
'Wat Phra Kaew' - bygningen med 'Emerald Buddha'
Masser af guld i 'Grand Palace'
Camilla bliver velsignet med blomst og helligt vand
Munke paa tur i 'Grand Palace'
I 'Wat Pho' fandt vi den imponerende 46m lange liggende guld-Buddha ('The Reclining Buddha'). Denne Buddha illustrerer Buddha's vej til Nirvana (livet efter doeden).

'Reclining Buddha'
Den er meget lang...
Guld Buddha'er paa rad og raekke i 'Wat Pho' 
'Wat Arun' (bedre kendt som 'Temple of Dawn') blev bygget i foerste halvdel af det 19. aarhundrede. Dette skulle efter sigende vaere saerligt flot ved solnedgang (deraf navnet) - men det var nu ogsaa ganske flot i dagslys, hvor man havde fin udsigt over Bangkok.

'Wat Arun'
Udsigt over Bangkok fra 'Wat Arun'
'China Town' er i virkeligheden ikke noget at skrive hjem om. Det var kedeligt og uden sjael. Men maaske det bare er os, der er blevet kraesne efter at have set den aegte vare i Hong Kong..? 

'China Town'
Den store staaende Buddha
Fra Bangkok valgte vi at tage paa en 1-dages tur vest paa til den lille by ' Kanchanaburi' for at se et tiger tempel. Der var masser af tigere, men mange af dem var saa sloeve (de virkede naesten doede!) at vi var overbeviste om at de havde faaet bedoevelse. Det var derfor med meget blandede foelelser at jeg gik rundt i denne tiger-park (havde det daarligt over at have stoettet dette, men ville samtidig gerne se tigerne naar nu vi havde betalt og koert i tre timer). Vi fik da ogsaa en masse tiger-billeder...

 Munk, tiger og Mette i anstaendigt toej
Jeg er lidt bange selv om den sover
'Doed' tiger - den registrerer mig slet ikke
Der var heldigvis ogsaa glade vaagne tigere
Udover ovenstaaende boed Bangkok paa en enkelt bytur paa 'Kaho San Road' (sammen med vores nye islandske ven Svarvar), biograftur, hyggelige gaature rundt i byen og shopping, shopping, shopping.... (vi var f.eks. i Asiens stoerste shopping center - det var saa stort at vi blev vaek fra hinanden!).

Fest i gaden - Camilla, Svarvar og jeg paa bytur paa 'Khao San'
Bytur paa 'Khao San Road' - Svarvar proever fin hat
'Khao San Road' - bemaerk at de skilter med at de ikke tjekker ID
Masser af trafik - laeg maerke til de fine pink taxaer
I Thailand kan man faa boeder for ALT, f.eks. for at sove paa offentlige steder
Vi er nu taget fra Bangkok og lidt laengere op nord paa til byen 'Ayuthaya', hvor vi skal vaere et par dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar