fredag den 15. april 2011

Fantastiske 'Temples of Angkor'

Kun et stenkast vaek fra byen 'Siem Reap' ligger de flotteste, stoerste og mest beundringsvaerdige templer i hele Cambodia, kaldet 'Temples of Angkor'. Disse templer er bygget fra AD 802-1432 og er de stoerste nationalklenodier i landet, hvorfor de vaekker megen stolthed hos alle cambodianere/khemere. Dette ses bl.a. paa det cambodianske flag, som har 'Angkor Wat' fint placeret i midten.
'Angkor Wat' er det stoerste og helt klart det flotteste tempel, og det siges at vaere det stoerste relgioese omraade i hele verden! Spektakulert ved 'Angkor Wat' er desuden at templets indgang er rettet mod vest, hvilket normalt er et symbol for doed. Man mener derfor at 'Angkor Wat' tidligere har fungeret som baade gravsted og tempel. Vi valgte at staa tidligt op (dvs. kl. 4.30!) for at se 'Angkor Wat' i solopgangen. Selv om det var virkelig tidligt og vi var meget traette, var det alle anstraengelserne vaerd. Det var virkelig smukt at se 'Angkor Wat' badet i roede farver fra solopgangen mens templet fint spejlede sig i soeen. Saa bliver det vist ikke meget bedre. Bedoem selv:

Solopgang ved 'Angkor Wat'
'Angkor Wat' spejler sig i soeen
Solen kommer frem
Close-up, 'Angkor Wat'
Fine detajer inde i 'Angkor Wat'
Vi saa virkelig mange templer paa vores tur til 'Temples of Angkor' - nok omkring 20 (uden overdrivelse), saa vi har vist faaet templer nok for en tid. Hvert tempel var smukt og enestaande paa hver sin maade, og mange af dem havde flotte bevarede detaljer, saasom vaegbilleder, statuer og lign. Derudover var alle templer placeret i det smukkeste skovomraade med store saerpraede traeer overalt. Her foelger lidt billeder af de allerflotteste templer og detaljer. 

'Bayon' - kendetegnet ved 216 smilende ansigter i sten
Close-up af 'Bayon'
Kaempe trae ved 'Baphuon'
'Baphuon' - kendetegnet ved sin pyramideform
Flotte detaljer ved 'Preah Khan'
Flere fine detaljer
'Ta Som' - laeg maerke til traeet, der gaar gennem templet
I morgen nat gaar turen videre med bus. Naeste stop bliver hovedstaden i Thailand, 'Bangkok'.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar