lørdag den 9. april 2011

Storbyliv i Phnom Penh

Det var helt rart at komme tilbage til storbyen efter mange dage uden internet, butikker og gode restauranter. I Phnom Pehn, som er hovedstaden i Cambodia, brugte vi tiden paa shopping (jeg er nu blevet genforenet med mit 'Sony'-kamera - juhuu!) og besoeg i 'Royal Palace and Silver Pagoda' samt 'Killing Fields of Choeung Ek'.
Saerligt besoeget i 'Killing Fields of Choeung Ek' var en spaendende oplevelse, selv om det omhandlede en uhyggelig historisk haendelse. Paa disse 'killing fields' blev der mellem 1975 og 1978 draebt omkring 17.000 maend, kvinder og boern, som foelge af 'Khemer Rouge' og 'Pol Pot' styret. I dag er stedet et mindesmaerke over de frygtelige henrettelser, og mange af de draebtes skeletter er samlet i 'The Memorial Stupa'.

Her blev boern banket til doede
'The Memorial Stupa'
De mange ofre for tragedien
Besoeget i 'Royal Palace and Silver Pagoda' skulle vise sig at vaere noget svaerere end forventet. Den cambodianske konge var nemlig kommet paa besoeg i paladset, hvorfor vi ikke kunne komme ind. Derfor blev vi noedt til at staa op kl. 6 naeste dag, saa vi kunne naa at se paladset inden turen gik videre til Sihannoukville. Det royale palads var virkelig flot med mange bygninger/pavilioner med guldbelagte tage. 'Silver Pagoda' var dog lidt skuffende. Vi havde laest at denne pagoda ville have et gulv daekket med over 5000 soelv-fliser, som eftersigende hver skulle veje 1 kg. Pagodaen havde da ogsaa dette gulv, men stoerstedelen var desvaerre daekket af gulvtaepper for at beskytte de skroblige fliser. Oev, ikke hvad vi havde forestillet os.

'The Royal Palace'
Mange fine tage paa de royale bygninger
Camilla og jeg i anstaendigt toej foran 'Silver Pagoda'
Phnom Penh var alt i alt en dejlig by - dog meget varm, hvorfor vi nu er taget videre til strand- og festbyen 'Sihanoukville'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar