fredag den 22. april 2011

Ayuthaya - templer, templer og atter templer

'Ayuthaya' er bedre kendt som den tidligere royale by i Thailand, og ligger kun et par timers koersel fra Bangkok. Byen har en ting at byde paa: tempel-ruiner! (eller "Wat" som det hedder i Asien).
Foerste dag i 'Ayuthaya' brugte vi til vands, hvor vi sejlede rundt til de tre stoerste "wats" paa den anden side af floden (dvs. fastlandet - 'Ayuthaya' ligger paa en stor oe). Her besoegte vi 'Wat Phanan Choeng', 'WatPhutthaisawan' og 'Wat Chai Wattanaram' (bygget i 1630 af 'Kong Prasat Thong' til aere for hans mor). Sidstnaevnte var klart den smukkeste 'wat' og mindede en anelse om 'Angkor Wat' i Cambodia. Turen sluttede med et besoeg paa 'Hua Raw Night Market', hvor man kunne faa alt i mad fra kyllingehjerner til sushi.

Stor Buddha i 'Wat Phanan Choeng'
Masser af munke omkring templerne
'Wat Chai Wattanaram'
'Wat Chai Wattanaram' i fin sol
Night Market - Alt godt fra kyllingen
De har saagar sushi paa markedet
Anden dag i 'Ayuthaya' lejede vi cykler for at koere rundt til de forskellige 'wats' paa selve oeen. Det var dog MEGET varmt, saa allerede efter foerste 'wat' havde Camilla faaet nok af wat (se nedenstaaende billede - haha, ret sejt at der rent faktisk er en ruin der hedder 'Wat Nok').

Vi har faaet nok af 'wat'
Cykeltur - savner dog min egen blaa cykel
Jeg valgte at se endnu en 'wat' paa egen haand ('Wat Phra Mahathat'), hvorefter Camilla og jeg sammen gik en tur i den naerliggende park 'Bang Phra Ram'. Camilla lokkede herefter med swimming pool-tur, hvilket jeg ikke kunne sige nej til, og det var da ogsaa virkelig skoent at blive koelet af i den koelige pool.

Mmm... Sodavandsis i 'Bang Phra Ram'-park
Camilla koeler af i poolen
Det blev derfor kun til to 'wat'-besoeg' paa 2. dagen, henholdsvis 'Wat Ratburana' og 'Wat Phra Mahathat'. 'Wat Ratburana' blev bygget i det 15. aarhundrede af 'Kong Borom Rachathirat II' oven paa graven for hans to broedre, der begge doede da de kaempede for at faa tronen.

'Wat Ratburana'
'Wat Phra Mahathat' blev bygget i 1374 af 'Kong Borom Rachathirat I'. Det mest kendte ved dette tempel er et stenhoved af Buddha, som sidder fast mellem roedderne af et stort trae. Det er et mysterium hvordan Buddhas hoved er endt dette saere sted. En teori er at hovedet blev forladt/forkastet under 'Burmas' besaettelse af 'Ayuthaya' og at traeet tilfaeldigvis voksede op omkring hovedet. En anden teori er at tyve proevede at stjaele hovedet, men simpelthen fandt det alt for tungt, hvorfor de efterlod det her.

'Wat Phra Mahathat'
Buddha foran 'Wat Phra Mahathat'
Buddhas hoved omkranset af trae
I morgen tidlig gaar turen videre op nord paa til byen 'Sukhothai', der vist byder paa endnu flere 'wats' (Camilla glaeder sig, kan i tro!). 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar