mandag den 30. maj 2011

Singapore - fra jungle til storby

Ja, vi er bogstavelig talt taget direkte fra junglen til storbyen. Singapore er speciel paa den maade at det baade er navnet paa landet, men samtidig navnet paa hovedstaden. Singapore er et forholdsvis lille land paa blot 710 km2 og en befolkning paa 5,07 millioner. Derudover er det specielt ved at stoerstedelen af befolkningen er kinesere (hele 74%), malaysiere og indere, hvorfor der altsaa er tale om en noget broget befolkningsgruppe. Dette er maaske netop aarsagen til at hovedsproget i Singapore er engelsk, hvilket er rart naar man kommer som turist.
Byen minder til forveksling utroligt meget om Hong Kong - her er dog noget renere og der er meget faerre mennesker paa gaden. Ifoelge 'Lonely Planet' er Singapore saerlig kendt for to ting: 1. Rigtig god og meget forskelligartet mad, 2. Shopping. Efter nu at have tilbragt to hele dage i byen kan vi kun give 'Lonely Planet' ret. Maden er fantastisk: man kan faa alt hvad hjertet begaerer - der findes ikke rigtig noget 'Singapore-mad', men derimod masser af restauranter og cafeer med hver sit speciale - alt fra indonesisk til tjekkisk. Ja, vi fandt saagar flere danske 'H.C. Andersens' cafeer - der var dog ikke noget dansk mad, men gensynsglaeden ved at se det danske flag var stor :-)

Okay, indroemmet! Jeg savner DK
Indonesiske snacks og postkort-skrivning
Mmm... Hindbaersorbet med chokoladevaffel
Foerste dag i Singapore valgte vi at bruge paa shopping, shopping og atter shopping (ligesom i Hong Kong er der her shoppingcentre overalt!).

Masser af shopping. Singapore har alt! 
Vi fik dog ogsaa tid til at besoege Singapores fine botaniske have og orkide-park. Saerligt orkide-parken var rigtig smukt - her var der fyldt med alverdens farverige orkideer, og der var mange sorter som jeg aldrig har set foer. 

Camilla og jeg i orkide-parken
Mange smukke og anderledes orkideer
I alle regnbuens farver
Og de dufter godt!
Om aftenen stod den paa biograftur, hvor vi saa 'Pirates of the Caribbean 4' i 3D.
Klar til film med 3D-briller og sodavand
Naeste dag blev det til et besoeg i Singapores indiske kvarter kaldet 'Little India'. Her kom vi tilfaeldigvis forbi et smukt indisk/hinduistisk tempel ved navn 'Sri Veeramakaliamman Temple', som havde det flotteste tag fyldt med farverige figurer.

Templets smukke tag
'Sri Veeramakaliamman Temple' indefra
Herefter tog vi paa kanalrundfart ned af floden, som gaar gennem byen, fra 'Clarke Quay' til 'Marina Bay'. Herfra var det rigtig tydeligt hvilken moderne by Singapore er; overalt var floden omkranset af hoeje skyskrabere og moderne arkitektoniske bygninger. 

'Clarke Qyay' - klar til kanalrundfart
Udsigt til det moderne Singapore
Camilla og jeg foran denne specielle bygning med et 'skib' paa taget
Close-up. Bygningen var baade hotel, restaurant, bibliotek og meget mere
Singapores vigtigste monument: halv loeve, halv fisk
I morgen gaar turen foest med bus til byen 'Johor Bahru' i Malaysia og dernaest med fly til byen 'Miri' paa 'Borneo', ligeledes i Malaysia. Her tager vi en enkelt overnatning inden den staar paa trekking i 'Gunung Mulu National Park'.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar