tirsdag den 24. maj 2011

Penang - er vi i Indien, Kina eller Malaysia??

Efter faerge- og bustur paa naesten hele 12 timer naaede vi langt om laenge oeen 'Penang' i Nordmalaysia. Det blev en noget laengere tur end forventet, bl.a. fordi det ene daek paa vores mini-bus pludselig punkterede midt paa motorvejen, hvorfor vi efterfoelgende blev noedt til at skifte bus to gange, hvilket derfor gav os en del ventetid.

Oev oev, punkteret daek!
Naa, men endelig fremme til oeen Penang! Her skulle vi lige vende os til at vaere kommet til en HELT anden kultur. Stoerstedelen af befolkningen i Malysia er muslimer, hvorfor naesten alle kvinder baerer hovedtoeklaeder og gaar i toej, som tildaekker hele kroppen. Derudover kigger de fleste malaysiere forundret paa vores blonde haar og blaa oejne, hvilket de hoejlydt kommenterer naar de passerer os. Da jeg var i '7-11' i morges spurgte kvinden bag disken f.eks. om mine oejne var 'true' (gaar ud fra hun mente aegte), hvorefter hun sagde at de var uhyggelige...
Paa Penang bor vi i den stoerste by paa oeen kaldet 'Georgetown'. Denne by er saerlig kendt for sine kinesiske og indiske kvarterer kaldet henholdsvis 'Chinatown' og 'Little India' - saerligt maden fra de mange gadekoekkener i disse kvarterer er helt fantastisk! Udover at kigge os omkring i 'Chinatown' og 'Little India' var vi noedsaget til at gaa til det naermeste shoppingcenter, da det regnede ned i staenger (det er jo regntid!). Virkelig aergerligt! Vi kom derfor til (endnu en gang) at shoppe-amok - alting er nemlig saa billigt at man bliver noedt til at koebe det, hvilket dog godt kan blive temmelig dyrt i laengden :-)

Et ud af mange gadekoekkener i 'Georgetown'
I shoppingcenteret kunne man faa alt lige fra malaysisk bland-selv-slik...
til bland-selv-kondomer. Vi koebte dog mest toej
I morgen gaar turen med bus sydpaa til 'Taman Negara', hvor den staar paa jungle-trekking i en af Malaysias flotteste nationalparker. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar