søndag den 15. maj 2011

Koh Samui - vi fejrer at maanen er fuld

'Koh Samui' er en af de stoerste oeer i Thailand og har masser af sjove og smukke attraktioner, hvorfor det for mit vedkommende blev til hele tre udflugter i loebet af ugen. Den foerste var sightseeing rundt om oeen, mens anden udflugt var sightseeing paa selve oeen. Tredje og sidste udflugt var til oeen 'Koh Phangan', hvor vi fejrede fuldmaanen.
Foerste udflugt var en hel-dags sejltur ud til 'Angthong National Marine Park', hvor vi kajakkede ud til 'Mae Koh Island'. Det var en rigtig smuk kajaktur, hvor vi hele tiden havde frodige ubeboede klippeoeer (med de flotteste hvide sandstrande!) rundt om os.

Kajak-kaos. Vi faar instrukser af vores guide.
Camilla og jeg i kajak
Kajakmesteren :-)
En af de mange ubeboede klippeoer vi sejlede forbi
Paa 'Mae Koh Island' vandrede vi op til oeens 'viewpoint', hvorfra der var udkig til den smukkeste lysegroenne saltvands lagune kaldet 'Talay Nai' eller 'The Emerald Green Lagoon'. Lagunen var omgivet af store klippebjerge og fremstod helt uroert - det skulle efter sigende vaere her at forfatteren til bogen 'The Beach' hentede sin inspiration.

'The Emerald Green Lagoon'
Camilla og jeg ved lagunen
Fra 'Mae Koh Island' gik turen videre til 'Wua Ta Lap Island', hvor Svavar og jeg valgte at kravle 500m op af de stejle og skarpe klippeskraaninger, for at se endnu et 'viewpoint'. Det var en virkelig haard tur op til toppen, men det var hele turen vaerd! Paa toppen var der den smukkeste udsigt (maaske den flotteste jeg nogensinde har set!) over de mange ubeboede klippeoeer i farvandet (der var i alt 42 oeer).

'Vejen' til viewpoint. Puh ha... Det var haardt!
Endelig oppe! Traette og svedige
Udsigten over de mange klippeoeer
Herefter blev det til en afkoelende snorkeltur - der var dog ikke meget at se (kun nogle enkelte graalige fisk), men det var dejligt at blive koelet af i vandet efter den haarde trekking.   

Svavar og jeg klar til snorkling
Bounty-strand
Anden udflugt var bustur rundt paa 'Koh Samui', hvor Svavar og jeg saa de mest kendte attraktioner paa oeen (Camilla havde set alle stederne for tre aar siden, hvorfor hun valgte at koele af i poolen i stedet). Det blev i alt til syv stop i loebet af dagen. Her foelger en kort beskrivelse af dem hver isaer:
1. stop: 'Viewpoint', hvorfra man kunne se til 'Chaweng Beach', hvor vi boede.

Svavar laver sjov paa 'viewpoint'
2. stop: 'Grandmother and Grandfather Rock'. En meget maerkelig attraktion - 'Grandmother and Grandfather' var nemlig to forskellige klippesten formet som henholdsvis det kvindelige og mandlige koensorgan. Det siges at klippestenene blev formet saadan efter at et meget forelsket par sammen omkom i en skibsulykke under en voldsom storm.

'Grandfather'
'Grandmother'
3. stop: 'Monkey Show': her saa vi hvordan aberne bliver brugt til at plukke kokusnoedder oppe i de hoeje palmetraer.

Abe og abepasser
Abe i palme paa vej til at kaste kokusnoed ned
4. stop: 'Mummified Monk', som ogsaa var en ret speciel attraktion. Her siges det at munken doede i denne meditations-stilling for over 30 aar siden. Munken er nu i glasbur og betragtes som vaerende meget hellig, hvorfor mange af de lokale thai'er kommer her for at tilbede ham. Munken baerer solbriller, da det er uskik at kigge en munk i oejene. 

'Mummified Monk' med 'Ray Bans'
5. stop: 'Namuang Waterfall'. Ja, endnu et vandfald, men dette er det stoerste jeg har set paa denne rejse - vandfaldet her var 30-40m hoejt og var smukt omgivet af jungle.

'Namuang Waterfall'
'Den lille havfrue' (ha ha!)
6. stop: 'Plai Laem Temple', hvor der var to flotte og store Buddha-skulpturer, den ene meget glad og den anden med mange arme.

Happy Buddha
Svavar og jeg foran mangearmet Buddha
7. stop: 'Big Buddha', som var en 12m hoej guldfarvet Buddha.

Fin guld-Buddha
Tredje udflugt gik til oeen 'Koh Phangan', hvor det meget omtalte 'Full Moon Party' finder sted (udflugt er maaske saa meget sagt..). Dette er en strandfest, som finder sted en gang om maaneden (ved fuldmaane). Ved fuldmaane bliver stranden paa 'Koh Pangan' derfor fyldt med fulde turister, som iklaeder sig neon-farvet toej og maler sig med neonfarvet maling paa kroppen, for derved at lyse op under fuldmaanes skaer (eller de mange UV-lamper!). Camilla og jeg deltog selvfoelgelig i festligheder med baade skrigende toej, knaeklys og maling i alle regnbuens farver.

Camilla maler paa min arm
Tyler fik en plads paa min arm
Camilla og jeg foran de mange 'neon'-boder
Mmm... Lyseroede 'buckets'
Vores flotte ben
Og fine haender
De mange barer
Farverige mennesker
Nu med svedbaand
MASSER af mennsker overalt paa stranden
Udover de mange udflugter stod den paa masser af (sol-)badning paa den smukke hvide sandstrand paa 'Koh Samui'. Vi fik desuden set et af de mange 'Lady Boys Show', hvor forskellige Lady Boys dansede og mimede caberet i diverse farverige glimmer-/fjerdragter. Det var virkelig sjovt, men samtidig virkelig maerkeligt - saerligt morsomt var det, da den mest mandlige 'Lady Boy' gik ned blandt publikum for at kysse Svavar paa munden.

Caberet-show - ja, det er maend!
Feminin 'Lady Boy'
Meget mandlig 'Lady Boy' aka. Svavars ven ;-)
Svavar bliver overfaldet af 'Lady Boy'
Jeg fik dog ogsaa loebet langs den naerliggende soe naesten hver dag. Her var jeg den eneste turist/blondine, og de modloebende thai'er smilte derfor soedt til mig, naar de saa mig komme loebende traet og svedig i varmen. 
I morgen gaar turen atter videre, denne gang til oeen 'Koh Phi Phi', som ligger paa den anden side af fastlandet (vest). Her skulle der ifoelge 'Lonely Planet' vaere de flotteste sandstrande i hele Thailand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar