søndag den 29. maj 2011

Taman Negara - alt fra aber til igler

I 'Taman Negara' stod den paa jungle, jungle og atter jungle. Vi boede i den lille by 'Kuala Tahan', hvor alt var centreret omkring floden, eller rettere sagt PAA floden. De fleste restauranter, turistbereauer og mini-markeder var nemlig placeret i husbaade paa floden. Paa den anden side af flodbreden laa nationalparken/junglen/regnskoven 'Taman Negara', hvorfor man var noedt til at tage en 'long tail'-baad for at sejle de 20m over paa den anden side af floden hver gang man skulle trekke i junglen. 'Taman Negara' er i oevrigt vurderet til at vaere den aeldste regnskov i hele verden. Wauw!

Camilla foran mini-markedet i 'Kuala Tahan'
'Taman Negara' set fra modsat side af floden
Foerste dag i 'Taman Negara' stod den paa jungle-trekking paa egen haand (ingen guide - blot Camilla og jeg paa egen haand). Det lyder maaske farligt med to blondiner alene i junglen, men omraadet var rigtig godt maerket med skilte og ruter, hvorfor vi godt turde at begive os ud paa egen haand.

'Indgangen' til junglen - mens der stadig var en sti
Allerede efter 10m gang inde i regnskoven var vi saa heldige at se vilde aber, endda mange, tror der var mindst 10 aber samlet paa det samme omraade - juhuu, turen var allrede en succes her!

Mange aber
Baade soed og lidt grim paa samme tid
Efter at have studeret aberne noeje gik turen videre til 'Canopy Walk', som var en slags haengebro spaendt ud mellem traerne mange meter over jordens overflade. Det var en virkelig fin haengebros-tur, som gav et fint udsyn over junglen.

'Canopy Walk'
Uh... Det gynger og der er laaaangt ned
Herefter valgte vi at bestige 'Treksek Hill', som var en noget haardere tur, men som blev beloennet med et flot 'view point'. Paa vej til dette 'view point' saa jeg i oevrigt en kaempe 'comodo-veran', som heldigvis flygtede da jeg skreg af forskraekelse (den var ret uhyggelig!).

'Vejen' til 'Treksek Hill'
Regnskoven var taetpakket med kaempe-taeer som dette
Udsigten paa vej op var ogsaa flot
Endelig oppe - hele turen vaerd!
Turen ned var dog ogsaa haard. Camilla kaemper bravt
Anden dagen skulle have staaet paa endnu en trekking-tur i 'Taman Negara' - denne gang til en kaempe grotte. Dette blev dog hurtigt udskudt, da det i loebet af natten havde regenet en del. Regnen betoed at skovbunden var blevet endnu mere fugtig end dagen foer, hvorfor skovbunden var FYLDT med igler. Efter blot fem minutters trekking opdagede vi begge at vores sko (og ankler) var blevet invarderet af igler, der ihaerdigt proevede at saette sig fast paa os for at suge blod. Disse igler er ret farlige - dagen foer var en mand blevet transporteret tilbage ud af junglen pga. blodmangel efter igle-'angreb'. Dette var derfor nok til at vi vendte om og tog tilbage til 'Kuala Tahan'. Herfra tog vi i stedet paa en baadtur ned af floden. Denne baadtur blev kaldt 'Rapid Shooting' af den simple aarsag at boelgerne gik hoejt og vi blev driv-vaade. Det var ret sjovt og en dejlig maade at blive koelet af paa.

Camilla og jeg i 'long tail' baad ned af floden
Efter 20 minutter sejlads ned af floden naaede vi til en lille 'village', som udelukkende lever af hvad de kan finde i junglen. Her saa vi hvordan de laver ild af bestemte traesorter, hvordan de laver pile og vaaben til jagt og ikke mindst hvordan man bruger vaabenet 'Blow Pibe'. Selv fik vi ogsaa lov til at proeve at skyde med 'Blow Pibe', hvilket vi var overraskende gode til.

'Village'- mor og barn
Der laves gnister ved at gnide trae mod hinanden
Der saettes ild til de torre blade
Jeg skyder med 'Blow Pibe' (hvem sagde svajrygget..?)
Der sigtes
Vores guide malede os i ansigtet med ler
Om aftenen stod den paa nat-safari med firehjulstraekker. Her sad vi paa taget af bilen og spottede forskellige dyr sammen med vores guide. Vi har desvaerre ikke nogle gode billeder, da det var for moerkt, men vi saa bl.a. flyvende egern, en ugle, et vildsvin, et vaskebjoern-lignende dyr, en masse sovende fugle MEGET taet paa. Det sejeste vi saa var dog 'leopard-katte', som var kattelignende dyr med fine gule og brune leopard-pletter - de var virkelige flotte!

Op paa taget og klar til nat-safari
Leopard-kat (billede fra 'Google')
Efter en 8 timers lang togtur er vi nu naaet til vores 8. land i raekken, nemlig Singapore, hvor vi planlaegger at vaere i 3 dage.

1 kommentar:

  1. Det er helt surrealistisk at se de billeder Mette. Nina og jeg har jo gået præcis de samme steder, og taget billeder af mange af de samme ting :) selv sådan en ting som den store stamme/rod kan jeg genkende fra turen (og mine billeder)… og vi gik præcis samme rute, med Canopy Walkway efterfulgt af treksek hill.

    Vi var dog ikke lige så heldig med vejret da vi var der, som i tilsyneladende er, så det blev ikke til nogen stor sejltur… og ruterne var mange steder nærmest ikke eksisterende, på et tidspunkt troede vi at vi var faret vild i den store regnskov – nok meget fornuftigt at man skal registrere sig inden man bevæger sig ind i skoven.

    Fik du set nogle af de der KÆMPE myrer de har? Tror det er de største jeg nogen sinde har set i mit liv, og må ærligt indrømme at jeg faktisk var mere bange for dem end for de blodsugende igler !!

    SvarSlet