mandag den 21. marts 2011

Vildskab i Vang Vieng

Efter at have modtaget velsignelse fra vores guesthouse-"papi" (ejeren af det gaeste-hus vi boede paa i Luang Prabang), tog vi bussen til Vang Vieng. En bustur, der normalt tager 6 timer, men som i vores tilfaelde tog hele 9 timer pga. en bus, der sad fast i mudderet (man kan aabenbart kun koere en vej til Vang Vieng..?). Vi kom dog sikkert frem, og til vores store glaede fandt vi baade sol og hele 40 grader her.
Vang Vieng er en lille by, som har to ting at byde paa: 1) Smukke og uspolerede naturomraader, 2) Fest, farver og glade dage. Som de kultiverede mennesker vi er, valgte vi selvfoelgelig at udforske begge omraader :-)
Foerste dag i Vang Vieng stod paa 'tubing'. Et koncept, hvor man flyder ned af 'Nam Song River' i en badering. Rundt om floden er der massevis af barer, og man flyder saaledes fra bar til bar, for til sidst at blive meget meget fuld. Hver gang man naar til en ny bar via floden, staar der folk klar til at kaste et reb ud til en, saa man kan blive trukket sikkert ind til breden.

Jeg flyder ned af floden i min 'tube'. Livet er skoent!
Mmm... 'Bucket' (spand med masser af alkohol)
Camilla er glad og "danser"
Udover drinks byder barerne paa forskellige aktiviteter, f.eks. forskellige 'slings', hvor man hopper ud i en slags svaevebane/gynge fra et hoejt punkt, for til sidst at hoppe 5-9 meter ned i vandet. Virkelig sjovt - det giver dog ogsaa mange store blaa maerker og megen oemhed (fandt vi ud af dagen efter).

Camilla og jeg goer os klar til at svaeve
Camilla i 'sling' lige foer hun hopper i vandet
Fest, farver og flere 'buckets'
Anden dag i byen var noget mere rolig. Her tog vi paa kajaktur ned af samme flod. Det var en virkelig flot tur paa ca. 10 km, hvor vi hele tiden havde udsigt til de omkringliggende bjerge. Turen boed desuden paa grottebesoeg. Denne grotte var en del anderledes end de andre grotter vi har set paa turen pga. dens stoerrelse og dens 'mangel' paa turister. Vi gik faktisk rundt i grotten helt alene - virkelig rart! Grotten var desuden ikke oplyst, saa vi maatte baere pandelamper for at kunne se bare en haand for os. Flere steder maatte vi i oevrigt kravle for at komme videre, da grotte-'vejen' var alt for snaever.

Klar til kajak: Camilla, jeg og Andre (vores brasilanske bodyguard)
 Camilla og jeg i kajak (bedre kendt som "The Dream Team")
Camilla i smukke omgivelser paa 'Nam Song River'
Grottebesoeg
Jeg kravler paa alle fire for at komme gennem grotten

Vi er nu taget med bus videre til Laos' hovedstad 'Vientiane', hvor vi planlaegger at vaere et par dage inden turen atter gaar videre. Fortsaettelse foelger...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar