tirsdag den 8. marts 2011

Kongebyen Hue

Det er ikke maerkeligt at Hue bliver kaldt "kongebyen"; flere af Vietnams tidligere konger er nemlig begravet her. Vi valgte at tage paa en guidet tur, hvor vi besoegte de mest kendte steder i omraadet omkring Hue. Her saa vi tre forskellige konge-gravsteder (Kong Tu Duc, Kong Minh Mang og Kong Khai Dinh) , "Old Citadel" og endnu en pagoda.
Karakteristisk for alle tre konge-grave var at de hver var omgivet af flere store templer og pladser samt virkelig flotte naturomraader med soeer og skove (man maa sige at de forstaar at hylde de royale her!). Vores guide fortalte dog, at kongerne formentlig slet ikke var begravet paa de paagaeldende gravsteder. I frygt for gravetyve (kongerne er begravet sammen med en masse vaerdigenstande) har man begravet kongerne andre hemmelige steder. 


Omgivelserne ved graven af Kong Tu Duc
Gravstedet for Kong Minh Mang
Gravstedet for Kong Khai Dinh
"Old Citadel" er den gamle bydel her i Hue. Bydelen var omkranset af en tyk stenmur. Inde i dette omraade var endnu et lukket omraade, kaldet "Forbidden Purple City", hvor kun kongelige og andre hoejtstaaende personer var forment adgang. Hele citadel-omraadet har dog taget meget skade efter de amerikanske bombninger under Vietnam Krigen, hvorfor de fleste bygninger i den gamle bydel i dag primaert fremstaar som ruiner. Dette gjorde dog ikke bygningerne mindre imponerende at besoege.


Indgangen til "Old Citadel"
Turen sluttede med besoeg i "Thien Mu Pagoda". En pagoda som mange af de andre pagoda'er vi har set, men stadig en oplevelse vaerd - isaer fordi der var mange munke til stede (mange af dem var boern, som kun var omkring 10 aar gamle!).


"Thien Mu Pagoda" og masser af roegelsespinde
Unge munke, der studerer ved pagodaen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar