torsdag den 17. marts 2011

Nu i Laos - Luang Prabang

Til trods for at Laos ligger lige ved siden af Vietnam paa verdenskortet, er det et helt andet land. Her er MEGET mindre trafik, og saaledes ogsaa meget mere roligt (Lunang Prabang er enddda en af de stoerste byer i Laos). Folk er evigt glade og smilende, hvorfor der er en rigtig god og afslappet stemning blandt alle. Maden er god; dog ikke ligesaa varieret indenfor det asiatiske koekken som i Vietnam (til gengaeld er maden billigere i Laos!). Vejrguderne her er dog ikke til at regne med: det skulle ifoelge de lokale (og Lonely Planet) vaere "dry season" nu, men det er altsaa alt andet end "dry"! Det har regnet lige siden vi kom tirsdag aften, og det ser ikke ud til at stoppe lige foreloebig. Og saa er det oven i koebet koldt (helt ned til 10 grader om natten)! Vi havde ellers lige set frem til sol og varme (for blot en uge siden var her hele 40 grader), hvorfor vi allerede i morgen drager videre syd paa til Vang Vieng, i haab om bedre vejr.

Luang Prabang er ellers en rigtig hyggelig by. Den er kendt som tidligere royal by, hvorfor her er masser af flotte store bygninger, templer og buddha'er i guld. Byen er omkranset af de to floder "Nam Khan" og "Mekong River", og der er saaledes en fin "flodpromenade" med masser af cafe'er og butikker.

Blot et par af de mange guld Buddha'er i byen
En af de mange flotte bygninger. Dette er Nationalmuseet
Dette skulle efter sigende vaere Buddha's fodspor
Udover selve Luang Prabang by fik vi reddet paa elefanter og set "Pak Ou Caves". Pak Ou Caves var to fine grotter, som var fyldt med baade skulpturer og Buddhaer-statuer Disse grotter fungerer som en slags buddistiske templer, hvor buddisterne i omraadet kommer mindst en gang om aaret for at bede. Grotterne var fine, men kan paa ingen maade sammenlignes med grotterne i "Ha Long Bay", som var langt flottere og stoerre.

"Pak Ou Caves"
Mange Buddha'er i tempel-grotten
Efter grottebesoeget var vi paa elefant-ridetur gennem en lille bambus-skov. Det var dog en baade kold og vaad fornoejelse, da regnvejret ingen ende ville tage. Elefanterne var dog soede, og meget glade for baade bambus og bananer.

Jeg fodrer elefanten "Khu" med bananer
"Khu" med os paa ryggen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar