torsdag den 10. marts 2011

Hanoi og Ha Long Bay

Enhver vietnamesisk by med respekt for sig selv, har et museum og en stor statue af Ho Chi Minh, vietnamesisk praesident fra 1946 til hans doed i 1969 og stifter af det Vietnamesiske Kommunist Parti. Ho Chi Minh er kendt for hele sit liv at have kaempet en indaedt kamp for Vietnams uafhaengighed, hvorfor han i dag betragtes som en folkehelt i hele Vietnam.
Storbyen Hanoi har oprettet en hel park, kaldet "Ho Chi Minh Mausoleum Complex", med forskellige museumer, paladser, pagodaer og statuer, der hylder den tidligere praesident. Vi valgte blot at besoege et enkelt museum og Ho Chi Minhs gravsted, som selvfoelgelig var en kaempe bygning bevogtet af utallige vagter.

Ho Chi Minh's gravsted
Hanoi er desuden kendt for deres "Water Puppet Show". Ja, det er lige saa maerkeligt som det lyder. "Water Puppet Show" er, som navnet siger, en slags dukketeater, hvor scenen er lavet af vand. Teaterstykket foegik selvfoelgelig paa vietnamesisk, saa vi forstod ikke meget af handlingen, men der var live band og dukkerne var sjove, saa det var alligevel en god oplevelse. Det var dog mere underligt end det var flot :-)

"Water Puppet Show" og band til venstre
I bedste "rock star"-stil valgte jeg i oevrigt at smadre vores vask paa badevaerelset paa hotellet, som vi bor paa. Det var selvfoelgelig et uheld, som blot illustrerer at man IKKE skal saette sit ben op paa vasken, naar man skal toerre sig efter at have vaeret i bad! Hotelejerne tog det heldigvis paent (de blev naermest flove over at deres vask var gaaet i stykker!).

Pinligt, pinligt, pinligt!

Fra Hanoi tog vi paa en tre timers lang bustur ud til kysten til "Ha Long Bay". Her tog vi paa en to-dages sejltur rundt i Ha Long bugten. Vejret var daarligt med regn, taage og kulde (20 grader foeles koldt naar man kommer fra 30 grader og sol), men det var alligevel en rigtig smuk tur, som jeg ikke ville have undvaeret. Ha Long Bay er omgivet af flere tusinder smaa klippeoeer, saa der var hele tiden noget at kigge paa undervejs paa sejlturen.


Vores luksus baad
Smukke Ha Long Bay
Skoen udsigt at vaagne op til
Undervejs gjorde vi et enkelt stop ved en virkelig smuk (og stor!) klippegrotte, som var oplyst af farvede lamper til aere for turisterne.


Kaempe grotte
Naesten som at vaere paa maanen - bortset fra alle turisterne
Mere grotte
Efter grottebesoeget tog vi en lille kajaktur rundt om et par af klippeoeerne. Det var temmelig koldt, men samtidig virkelig sjovt. Herefter overnattede vi paa baaden, som havde kahytter, der var flottere end de hotelvaerelser, som vi ellers bor paa, saa det foeltes som det rene luksus-ophold! Dagen efter gik turen tilbage til Hanoi.


Kajaktur rundt om oeerne
Hvem sagde guldfiren..? Oensker mig en kajak i julegave

I morgen tager vi fra Hanoi og op til Sapa for at trekke i rismarkene. Her skal vi vaere i tre dage inden turen gaar tilbage til Hanoi og derefter videre til Laos.

3 kommentarer:

  1. Du skulle have smidt et fjernsyn ud gennem vinduet nu du var igang :-)

    - Razz

    SvarSlet
  2. Haha, ja, det ville have vaeret mere cool, men vinduet paa hotelvaerelset var ikke stort nok til fjernsynet, saa maatte noejes med vasken i denne omgang :-)

    SvarSlet
  3. også en udmærket start, ikke noget at skamme sig over der!

    Keep up the good work :-)

    SvarSlet