onsdag den 23. marts 2011

Hovedstaden Vientiane - forfulgt af uheld

Det er som om uheldet forfoelger os... For at goere en lang historie kort, er der siden vi kom til Laos sket foelgende:
1) Camilla taber mit kamera i Nam Song River under tubing. Pga. stroem og mudder er det UMULIGT at finde det igen.
2) Vi er oemme og blaa overalt paa kroppen efter tubing.
3) Vi spiser paa indisk restaurente og bliver begge voldsomt syge med opkast (og det der er vaerre).
4) Vi falder paa 'motorbike' og faar begge store hudafskrabninger. 'Motorbiken' er egentlig en scooter, men alle i Asien kalder det en 'motorbike' - ved ikke hvorfor.

Uheld nr. 2. Mit blaa baglaar
Uheld nr. 4. Hudafskrabninger efter motorbike-styrt
Hmm... Jeg er ikke overtroisk, men kan alt dette have noget at goere med den "velsignelse" vi modtog her i Laos?? Heldigvis er intet saa slemt, at vi ikke kan grine af det (der skal bare lige gaa et par dage...), og jeg troester mig selv med at "nu kan det ikke blive vaerre!". Heldet maa vende nu!
Vientiane er meget anderledes fra de oevrige asiatiske hovedstaeder: her er naesten ingen trafik eller storby-stress. Her er heller ikke nogen 'rigtige' butikker og stemningen er MEGET afslappet. Til gengaeld er her meget (laes: overdrevet meget) varmt, og uden mulighed for at blive koelet af ved stranden er her faktisk FOR varmt!
Vi valgte at bruge foerste dag paa at pleje vores 'indiske syge' og besoege den lokale swimming pool for at blive koelet ned.
Dagen efter var vi heldigvis i bedring, saa vi besluttede os for at leje en 'motorbike' og koere de 24 km ud til den lokale 'Buddha Park', kaldet 'Xieng Khuan' og derefter besoege 'Pha That Luang', som er det vigtigste nationale monoment i Laos. Det var paa denne tur at det gik galt og vi faldt paa en hullet grusvej. Av! MEN: intet kan slaa os ud, saa vi fortsatte selvfoelgelig turen.


Paa motorbike foer det gik galt
Buddha Parken er, som navnet siger, en park fyldt med baade buddistiske og hinduistiske buddhaer, og blev bygget i 1958 af Luang Pu, som var en 'yogi-priest-shamen', som forenede hinduisme og buddisme. Parken var fin, og havde flere virkelig store Buddha-skulpturer.


Buddha Park
Kaempe Buddha
'Pha That Luang' er et kaempe 'guld' monument, som symboliserer baade buddisme og Lao-folkets oprindelse. Det skulle dog vise sig at monumentet var flottest paa afstand. Naar man kom taet paa kunne man nemlig see at guld-malingen var skallet af flere steder. Ret aergerligt, da det ellers var meget stort og praegtigt.

Camilla foran 'Pha That Luang'
 'Pha That Luang' taet paa
Meget maerkeligt! Forskellige priser alt efter om du er 'lao' eller turist

Ingen kommentarer:

Send en kommentar