torsdag den 9. juni 2011

Kota Kinabalu - what to do..?

Byen 'Kota Kinabalu' er egentlig ikke meget vaerd at skrive om - som 'Lonely Planet' skriver, saa byder byen mest af alt paa kedelige og graa betonbygninger. Saa hvorfor valgte vi overhovedet at tage til denne by..? Mest af alt fordi det var et godt 'mellem-stop' mellem 'Brunei' og 'Semporna', som er vores egentlige distination. Busturen fra 'Brunei' til 'Kota Kinabalu' var i ovrigt lidt af en historie i sig selv... Naar man koerer af vejen til 'Kota Kinabalu' krydser man nemlig graensen mellem Brunei og Malaysia intet mindre end 5 gange! Det betyder at man skal ud af bussen hele 10 gange for henholdsvis at 'stemple' ud/ind af det paagaeldende land. Derfor er vores pas nu taetpakket med brunei- og malaysiske stempler. Besvaerligt, men samtidig lidt sjovt!
Der er snart ikke plads til flere stempler i mit pas
Naa, men naar nu vi var havnet i 'Kota Kinabalu', saa valgte vi at faa det bedste ud af besoeget, selv om 'Lonely Planet' ikke har meget godt at sige om byen. Derfor tog vi til 'The Green Connection', som var en slags akvarie med fisk, hajer og (ikke mindst) skildpadder fra omraadet. Stedet var desvaerre ikke saerlig godt vedligeholdt, men vi fik da en lille forsmag paa hvad, der venter os af dykningen i 'Si Pan Dan'.

Mr. Turtle - jeg kan slet ikke vente med at moede ham uden glas i mellem os!
'Guitar-haj'
Morene - den ser altsaa lidt ond ud
Ja, de havde ogsaa slanger
Og naar man keder sig kan man jo ogsaa altid...

Spise pandekager med chokolade-stykker
...eller tage sjove billeder af Camilla :-)
Vi er nu taget videre med bus til byen 'Semporna'. Det er herfra vi skal dykke: foerste gang i morgen ved oeen 'Mabul', og saa igen dagen efter ved oeen 'Sipadan', hvor man skulle kunne se baade hajer og hele 20 skildpadder paa bare et enkelt dyk (wauw, kan slet ikke vente!).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar